Vattnet är magiskt - lär dig simma med oss i Skuru sim!

 

Vem är simkunnig?

Jo den som kan hoppa från kanten och få huvudet under ytan och sedan i en följd simma 200 meter vara av 50 meter på rygg. (Nordisk simkunnighetsdefinition). Motsvarar Vattenprovet i Nacka kommun för skolår 0-5.

Utbildningen i simskolan är en grundutbildning. För att utveckla simkunnigheten hos ditt barn måste du som förälder fortsätta att uppmuntra ditt barn att träna simning.

Gå till simhallen och träna minst varje vecka, om du behöver tips och råd, fråga simpersonalen eller ta kontakt med oss på Skuru sim simning@skuruik.se. Vi ordnar simskola och  fortsättningskurser för barn som vill utveckla sin färdighet i vattnet, se Anmälan, Söndagskurser.

 

Du kan också kontakta oss via kommunens simskola som vi är med och driver. Se information om detta på Nacka kommuns hemsida på följande länk: Nacka kommuns simskola.

 

 

Vår målsättning i simskolan:

Den som går i vår simskola ska efter kursen (45 minuter och 8 gånger) i lilla bassängen:

 

Ø      vara så vattenvan att du vågar doppa huvudet,

Ø      kunna flyta utan hjälpmedel och

Ø      ta dig fram med hjälp av något av följande simsätt, rygg, crawl eller bröstsim.

 

Vi börjar med rygg- och crawlteknik eftersom dessa simsätt har visat sig vara lättare att lära in  för barn. Ofta är inte barnen utvecklade rent koordinationsmässigt för att klara bröstsim.

Vi låter dock barnen prova på bröstsimsarmtag och bentag.

Att få leka i vattnet är också viktigt för att träna vattenvanan. Därför avslutas alltid träningspassen med en stunds lek.

 

I vår pedagogik använder vi så lite flythjälp om möjligt för att de ska lära sig flyta utan hjälp.

Att flyta själv är en av nycklarna till att kunna simma.

Vi har valt att ha fler simlärare/assistenter, ibland upp till 4 st i vattnet samtidigt.

Det är maximalt 12 barn i varje träningsgrupp.

På så sätt bibehålls aktiviteten genom hela träningspasset och varje barn får mer individuell hjälp, uppmärksamhet och beröm när de olika momenten klaras av.

 

Välkommen att anmäla dig till vår simskola!