Uppstartshelg i Nacka Simhall

2010-08-21 - 22


Dag 1

Helgen började med en samling i simhallen, där Rikard officiellt introducerade sig till simmarna som Skurus nya huvudtränare.

Efter samlingen var det landträning, då simmarna fick sprida ut sig i hela badet, för att sedan lära sig ett par nya övningar som ”vickande planka”, ”5-stegsarmhävningar” och ”pendel medley”.

När landträningen tog slut delades truppen upp i fyra grupper, som skulle gå till var sin station i vattnet. Man fick bland annat prova på en ny övning; att kicka mot gummiband. Simpasset avslutades med 50 frisims lagkapp.

Vid tolvtiden var det dags för krubb. Det blev pyttipanna med ägg, som uppskattades väl av de trötta simmarna. Lunchen följdes av s.k. ”paltkoma” (vila med mat i magen!)

Nu när alla simmare var pumpade med kolhydrater var det dags för team-building, som gick ut på att lära känna varandra. Först var det molekyllek, där Jessica, Evelina och Tim fick dela på förstapriset. Sedan var det ”amöba” där Lachlan gick segrande med en läsk i handen.

Truppen delades upp i sju nya lag, som var och en skulle utföra 6 olika team-building övningar, som tidningstornsbygge, alias, tvålkast, jämfotahopp, lakanvikning och bollkast.

De trötta simmarna fick en kvick mellis efter övningarna, som tätt följdes av brännbollspel! Något gick fel i laguppdelningen, men de körde på ändå, och till sist vann det mindre laget. Samtidigt som brännbollsresultatet gavs ut fick vi reda på att lag 3 (Enya, Jessica, Anton, Hannes, Tim och Sara) hade vunnit team-buildingskampen.

 

Dag 2

Den andra dagen började klockan 10 i Nacka simhall med landträning i grupper och stationer.

Efter den effektiva landträningen var det dags för dagens första simpass, som följde gårdagens stil, med olika stationer och övningar, t.ex: enfota dyk, ”tyska” starter och jämfota hopp från pall.

Det var snabbt ombyte och sprint till matsalen för att få godast dricka och snabbast lunch (som idag var lasagne).

Efter lunchen blev det dags för ett teorisnack med Peter och Carro. I ungefär en timme fick simmarna lära sig om respekt, beteende och engagemang vid tävling och träning.

När teorisnacket tog slut var det en rush upp till bassängen, där dagens sista pass skulle slutföras, där man kunde simma ett av tre olika sorters pass. (distans+medley, bröst+fjäril och medeldistans)

Efter knappt två timmars träning kommer simmarna upp ur vattnet, blöta och trötta, för att sedan städa simhallen och byta linor i bassängen. Simmarna fick sedan lite mellis och ett tack för helgens goda prestationer.

Nu börjar höstterminen 2010 med mycket träning och förväntningar.

/Lachlan och Enya McPheat