Nu ska hela rasket rivas nu ska hela simhallen bort…..

Nacka i sommarmånaden juni 2003!

Nu ska hela rasket rivas nu ska hela simhallen bort…..

Ja så skulle man kunna skalda i Per Myrbergs anda om man så vill, nu när den tillfälliga simhallen monteras ner och transporteras bort från Nacka Sportcentrum. Den har därigenom tjänat sitt syfte och sett till att vi som simklubb fortfarande finns kvar och har en bra och levande verksamhet. Samtidigt vill jag tacka alla som på olika sätt har bidragit till att det gångna verksamhetsåret har klarats av på ett fantastiskt bra sätt.

Trots skiftande klimat, allt från tropisk värme till lite ”närafjällen” klimat, har det simmats på alla ledder i den tillfälliga bassängen. Gemenskapen har ökat och delaktigheten i bl a skötsel och drift av simhallen har engagerat fler och fler av våra medlemmar.

Huvudtränarfrågan och simmarövergångar till andra klubbar från Skuru, har stått i focus ett antal gånger under året. Otur eller oflyt, ja det har i alla fall varit påfrestande och tidsödande ”energitjuvar”.

Vi har många simmare i de breda grupperna som vill framåt och under våra tränares ledning håller det f n på att skapas en ny generation tävlingssimmare, snart redo att försvara Skurus färger.

Som sista aktivitet i den tillfälliga bassängen genomfördes dagläger och simskola v 24 och 25. Ca 55 barn av våra egna simmare deltog i ett fullmatat program med både lekar, teater och naturligtvis mycket simträning. I simskolan deltog 36 barn, som alla vid simavslutningen klarade av att hoppa i vattnet och simma utan simdyna på tvären i bassängen (12,5 m). Våra tränare och assistenter genomförde dessa aktiviteter med lika stor entusiasm som har präglat hela terminen. Tack för det!

Den nya styrelsen har just tillträtt efter årsmötet 24 maj. Några nya namn har tillkommit och det är glädjande med ”föryngringen” i styrelsen.

Information är svårt, det märktes inte minst under strejken i maj, då vi inte alltid lyckades få ut informationen i tid. Vår hemsida www.skuruik.se/simning blir viktigare och viktigare. Det är vår målsättning att du alltid ska kunna hitta den senaste informationen om terminsstart, grupper, träningstider, tävlingar mm där.

När andra tar somarlov simmar våra äldsta simmare vidare och inte förrän efter Sum-Sim i Malmö i början av juli, får de ledigt från träning och tävling.

Årets sommarläger v 32 i Hallstahammar, blir start för den nya terminen. En termin då vi återvänder till Nacka simhall. En nyrenoverad och fin anläggning som vi nu ska etablera som vår ”hemmaplan” igen. Njut av sommaren, bada, vila och samla kraft så ses vi när simterminen startar.

En skön sommar önskar jag er alla!

Björn-Olof Söderholm

Ordförande