Sommaren är slut.

Nu är det över! OS är slut. Sommaren är slut.

Vad minns du? Knappast de svenska simmarnas insats eller?????

Sommaren ja helst vill man ju behålla den så länge som möjligt. Det kan ju faktiskt bli vackra, varma dagar ända långt in i september. Skolan har börjat, pust kanske någon tänker. Simträningen har börjat, kul hoppas jag att du tycker.

Alla grupper är igång och redan nu så kokar bassängen av aktivitet alla dagar i veckan. Närvaron är hög på träningen och tävlingsverksamheten har kommit igång. I helgen (3-4 september), genomförs UGP 3 Botvids Cup i Botkyrka, med deltagande av många Skuru simmare.

Uppstarten 21 augusti för tränarna, styrelsen och funktionärer, vi var 40 personer, var mycket lyckad. Utbildning och genomgång av årets planering fanns bland annat på programmet. Det stora föräldramötet 28 augusti, samlade rekordmånga deltagare, 80 personer, och det blev en stimulerande kvällsaktivitet med mycket information och erfarenhetsutbyte. Båda dessa aktiviteter genomfördes i vårt utmärkta klubbhus Skurustugan. Dessutom har föräldrarna med barn i söndagsgrupperna fått information på plats i Nacka simhall.

Under sommaren har kommunen arbetat med att förbättra miljön i simhallen. Vattnets temperatur har sänkts till 27 grader och därmed har också luftemperaturen sänkts och fuktigheten minskat. Vi hoppas nu att hallen ska fungera felfritt och att vi slipper driftstörningar. 

Redan nu vet vi att det kommer att hända en massa roliga och spännade aktiviteter under hösten. Helgläger i Vagnhärad blir det för en hel del simmare i september. Resa till Gotland likaså. Här får våra simmare mäta sig mot lite fler klubbar utifrån landet. Ja det kommer mera…..

Ser vi fram emot vårterminen så vet vi redan nu att vi kommer att arrangera Vårsimiaden 23-24 april 2005. Vårsimiaden är en stor ungdomstävling som Stockholms Simförbund låter oss arrangera. Det kommer at bli en fin simpropaganda för både Skuru sim, Nacka kommun och Nacka simhall. För att klara ett sådant arrangemang behöver många av oss vara med. Du ställer väl upp? Vi återkommer med mer information om tävlingen.

Ett gott slut på sommaren och en fin säsongstart önskar jag er alla.

Björn-Olof Söderholm

Ordförande