Skulle det inte vara kul att kunna bada ute?

Ordförandeord november 2004

Skulle det inte vara kul att kunna bada ute?

Vintern är här och även om det är väl tidigt, så ligger snön kvar och det är kallt. Våra simmare är just nu inne i en tränings- och tävlingsintensiv period där varje helg innebär att simmare är ute och representerar Skuru sim någonstans i stor Stockholm. Som simmare känner man sig lite gynnad när man får ”krypa ner” i det förhållandevis varma vattnet, samtidigt som man ser fotbollsspelare träna utomhus eller i bästa fall i något halv uppvärmt tält. Lika kallt kan det vara att stå på isen som hockeyspelare.

Annars är det ju högsta mode just nu att bada utomhus. Inget SPA med självaktning saknar denna möjlighet. Skulle det inte vara härligt att få den möjligheten även i Nacka simhall? Från Skuru sims har vi till och från framfört idéer om att utveckla simhallens utbud av aktiviteter till kommunens representanter. Vi har på förslag att bl a bygga till ett utrymme där uteterassen är i dag, för att få bättre plats med motions- och uppvärmningsaktivteter.

Detta skulle skapa mer aktivitet i och kring simhallen. En bassäng utomhus med varmt vatten, bubbel eller tunna, vore också ett lyft för de besökare som kommer till simhallen för avkoppling och välbefinnande. Även våra simmande ungdomar uppskattar nog ett varmt dopp som avslutning på ett jobbigt träningspass. Att få prova på olika badformer, förutom att simma i den stora bassängen, förhöjer nyttjandet av hela anläggningen. Vi jobbar vidare på våra idéer och hoppas på gensvar från ansvariga, så att vår simanläggning utvecklas till att möta dagens efterfrågan.

Alltnog, tävlingssäsongen har som sagt dragit igång ordentligt, Utmanaren, J-DM, Fantomen Cup och Höstsimiad är avklarade, se reportage under senaste nytt på hemsidan. Flera simmare har slagit både personliga rekord och klubbrekord. För att inte tala om våra duktiga damlag i fritt och medley som i var och varannan tävling putsar på klubbrekorden.

Jag hoppas att du som är simmarförälder passar på att följa med din simmare till tävlingarna. Det finns inget bättre sätt att lära känna andra simmarföräldrar, få inblick i vad simning är och samtidigt stötta i med och motgång. Just detta med att lära sig om simningens regler kan du också göra om du anmäler dig till en funktionärskurs i Skuru sim. Se under utbildning på hemsidan.

I vår (läs april 2005) kommer vi själva att anordna en ”stortävling” – Vårsimiaden. Då kommer alla funktionärer, ledare och tränare att behövas. Det blir också ett prov på vad vi som simklubb klarar av. Det ska bli kul att få visa vår fina simhall för övriga Stockholmsklubbar.

Att vi måste mer och mer lita till våra egna krafter för att driva vår anläggning, simhallen, är något vi vet och också arbetar efter. Vi har redan idag en bra jourverksamhet på helger, med simföräldrar som släpper in simmare genom vändkorsen, städar och håller uppsikt på de badande. Under tidig höst utbildade vi över 30 st ledare, tränare och funktionärer i HLR (Hjärt- Lung- Livräddning). Att kunna göra en bra första insats om olyckan är framme är viktigt.

Nu är det snart jul och med det följer en viss vila för våra simmare. Ta till vara tiden för vila, ladda batterierna, reparera kroppen och njut av ledigheten.

En bra avslutning på året och ett Gott Nytt År önskar jag er alla

Björn-O S

Ps. Brist på julklappsidéer? Kolla in vår simshop, där du hittar bra presenter till simmare. Ds.