Efter flodvågen

Ordförandeord januari 2005

Efter flodvågen.

Vi har nu kommit några veckor in i det nya året 2005. Det blev inget bra slut på det gamla året 2004.

Under de allra sista dagarna av de gamla året, upplevde många av oss Nackabor en ovisshet, en väntan på besked och en sorg och saknad. Många av oss har förlorat vänner, känner någon som inte kommer tillbaka från semestern i Asien eller som kanske fysiskt eller psykiskt påverkad, nu är hemma i Sverige för att fortsätta leva, möta vardagen.

Vi är ganska bra i Sverige på att förebygga och förbereda oss på olika sätt. När vi låter våra barn gå i simskola är det ju för att de ska kunna klara sig i vattnet på ett bra sätt, få njuta av vatten och ha kul. Det som har hänt i samband med flodvågen i Asien har i ett slag förändrat livet för så många. Detta är något som vi alla får leva med, vänner som det inte går att ringa till och be om råd, vänner som det bara var att dyka upp och ta en fika hos, vänner som också har givit simningen och Skuru sim sitt stöd. Det känns mycket tomt efter dem!

Den nya terminen började på ett intensivt sätt. Redan andra veckan på det nya året hade vi en träff/utbildningsdag för tränare, tränarassistenter, funktionärer och styrelse. Samma vecka gick också det ”stora” föräldramötet av stapeln i Skurustugan. Engagemanget är stort från såväl tränare, tränarassistenter, funktionärer som föräldrar.

Vad som också är utmärkande för våra fina ledare är intresset och suget efter att utbilda sig. Genom bl a vårt fina samarbete med SISU (Stockholms Idrottens Utbildnings anordnare) är det alltid någon tränare eller funktionär på utbildning. Det är inspirerande att få vara med er!

Vi har stora mål i vår framför oss i Skuru sim. Helgen 23-24 april står vi som arrangörer av Vårsimiaden. En av de stora simtävlingarna i stor Stockholm under våren 2005. Tävlingen avgörs vid två kvaltävlingar, varav vi i Skuru sim arrangerar en, den andra tävlingen arrangeras samtidigt av Kaanan i Åkeshovshallen. De bästa simmarna från dessa två tävlingar simmar sedan final i Eriksdalsbadet.

Våren kommer också att bjuda på fina tävlingar för våra nybörjargrupper. Skuruplasket och Skurujakten (ny för i vår), är tävlingar som kommer att engagera många av våra duktiga yngre simmare. Våren lär bli fylld av roliga aktiviteter och som vanligt ”rinner” den snabbt förbi och sedan blir det sommar. Före sommarlovet ska våra äldsta simmare i A-B-C grupperna göra en resa till Barcelona för träning i 50 m bana.

Ja mycket är på gång i vår simklubb, samtidigt som vi undan för undan får information och i bästa fall bekräftelse på vad som har hänt våra saknade vänner och kamrater. Livet måste gå vidare, det kommer nya dagar, nya träningspass, nya tävlingar, med glädje och besvikelser i släptåg. Låt oss tillsammans njuta av de framgångar som våra simmare uppnår, stanna upp ett slag på prispallen, i simhallen, tänka efter och njuta av varje dag som vi får vara tillsammans.

Björn-Olof Söderholm