Äntligen vår! Nedräkningen pågår!

Nacka 27 mars 2005

Ordförandeord i vårmånaden! (Tre månader efter Tsunamikatastrofen). Äntligen vår! Nedräkningen pågår!

Med mindre än 1 månad kvar till det stora ”eldprovet” för hela vår ledar- och funktionärsorganisation i Skuru sim, Vårsimiaden 23-24 april i Nacka simhall, är det självklart tillåtet att njuta lite extra av den vår som nu har kommit till vårt land. Särskilt som det är påsk och en del har tagit ledigt en hel vecka.

VIP:arna är inbjudna, tröjor till funktionärerna är på gång och de olika funktionerna kring tävlingen byggs målmedvetet upp av ansvariga. Sakta men säkert skapas den organisation som under två intensiva tävlingsdagar ska se till så att Vårsimiaden i Nacka simhall blir en rolig och rättvis tävling för uppemot 500 simmare från storstockholmsområdet. Ta chansen och bli delaktig i en riktig simmarfest du också, anmäl ditt deltagande till styrelsen eller Skuru sim:s representanter i simhallen.

Många små och stora simmare tävlade, söndag 13 mars, i årets Skolmästerskap och Bästa Fyran. Hur det gick kan du läsa på anna plats på vår hemsida. Positivt i år med mycket publik från start. Högstadiesimmarna uppskattade verkligen att få simma inför en så entusiastisk publik som det nu var, även om den till stora delar satt och väntade på att lågstadiet skulle simma sin tävling. I mellanstadiets tävling mönstrades många duktiga simmare och här ser man verkligen att simningen är på gång i Nackaområdet. Bland Skolmästarna finner man många aktiva simmare från våra simklubbar i kommunen.

Till Bästa Fyran finalen i Eriksdalsbadet den 1 juni kvalificerade sig Sågtorpsskolan, Ektorpsskolan och Duvnäs skola. Kom till Eriksdalsbadet du också, onsdag 1 juni, och heja fram skolorna från Nacka till fina placeringar i finalen.

Våra simmare är nu inne i en tävlingsintensiv period där Ungdoms GP 1/Sun Cup (5-6/2), Ungsdoms GP 2 (5-6/3) och Sollentuna Simfestival (19-20/3) har klarats av med goda resultat.

För många av simmarna hägrar nu lägret i Barcelona, 30/4 -7/5. Tills det är dags att lyfta med flyget från Skavsta är det ca 30 simpass kvar i hemmabassängen. Det är med ”gott samvete” som våra duktiga simmare under en vecka i Spanien får njuta av både sol, miljöombyte och trevlig samvaro.

Tag vara på den dag som är, njut av våren och skulle solen gå i moln och det blir kallt och trist, så är du givetvis välkommen in i simhallen, där är det alltid varmt, där finns trevlig samvaro med andra föräldrar på läktaren eller varför inte ta en fika i vår cafeteria som står dukad varje lördag och söndag under simpassen.

Vi ses!

bos