Sommarhälsning i en orolig tid.

Sommarhälsning i en orolig tid.

I Sverige har vi upplevt ”årets” värmebölja de senaste veckorna. På ytan har allt varit lugnt. Tidningarna skriver lite förstrött om ”gamla” skandaler och testar olika grillrätter passande till trevlig samvaro i sommarkvällen. Skolorna har sommarlov, våra simmande ungdomar är skingrade för en tid, en del reser ut i världen, en del stannar i Sverige och kanske är några också kvar i vårt eget fina närområde, skärgården.

Vädret stämmer, det är sol., vattnets temperatur stämmer, det är badbart, turisterna har kommit till stan, det ser man, uteserveringarna är öppna och går på högvarv, det ena utearrangemanget avlöser det andra osv. Ändå har jag svårt att själv få den riktiga ”sommarkänslan” där jag sitter i kortbyxor och nästan svettas sent i kvällen denna dag i juli 2005.

Vad är det då som ”stör” sommarkänslan för mig undrar du förstås.

Jo, att så många människor har måst sätta livet till i olika terrordåd och sprängattacker den senaste tiden. Det är nu drygt en vecka sedan 54 människor dog i attacken mot London. Nu senast så var det 28 människor som dog i ett sprängattentat i Irak, de flesta barn. Till dessa omkomna kommer alla de som skadats och som på olika sätt har drabbats av terroristernas vansinnesdåd. Alla föräldrar som mist barn, alla barn som mist någon förälder, ja listan kan göras lång och den verkar ständigt förlängas.

Var ni än befinner i sommar så önskar jag er alla en trygg och skön sommar.

Lägret i Falkenberg 10-14 augusti för våra A till F simmare blir en bra avstamp för den nya simsäsongen. Vi ses då!

Badvakta varandra så ses vi i augusti

hälsar

Björn-Olof Söderholm

Ordförande