Välkommen tillbaka till en ny termin!

27 augusti 2005

Välkommen tillbaka till en ny termin i Skuru sim!

Jag hoppas att du har haft en skön sommar och riktigt fått vila ut och samla krafter inför den kommande simterminen. Själv har jag haft en bra sommar i stort. I min familj åker vi alla iväg till landet, precis som vi gjort i många år. Jag har förmånen av att få njuta av hela familjens sällskap, inklusive minst två hundar, när det är ledighet som gäller. Landet för min familj ligger i Värmland. Där kan vi vila, bada och njuta av naturen.

Efter tre veckor i Värmland bar det av till Turkiet för samtliga i familjen plus en hel del andra simmar- och pojkvänner. I Turkiet har Skuru sim en vänklubb, Buyukada Sport Club. Vi var 17 personer som besökte dem under 10 dagar för att njuta av värme och sol. Många tyckte att stadsbesöken i Istanbul var rolig omväxling till solandet och badandet.

En dag när vi låg och solade på klubben, fick vi rycka in och rädda en människa från drunkningsdöden. Det var stort!

Så här i efterhand vill jag framhålla att den utbildning i HLR och livräddning som vi bedriver i Skuru sim, räddade en människa. Det var vi i gruppen från Sverige som agerade livräddare. Kunskapen bland övriga badgäster var inte så stor. De agerade mest åskådare!

Om du inte har utbildning i HLR och första hjälpen så rekommenderar jag dig att ta chansen och gå den. Möjligheten att rädda en medmänniska ökar och tillfredställelsen är så ofantligt stor när man lyckas. Den känslan lever man länge på.

Master EM i Eriksdalsbadet 16-20 augusti avslutade sommaren lite för oss som var med och jobbade som funktionärer. En fantastisk tävling med deltagare från hela Europa. Efter att ha mött alla entusiastiska, trevliga och ödmjuka deltagare, förstår man att de ser tävlingen och umgänget med likasinnade som en fantastisk möjlighet till utbyte och trevlig samvaro. Bra genomförda tävlingar, uppmuntrande ord till alla som hjälpte till och en fantastisk känsla att bl a få hjälpa 85-åriga Edla upp på pallen, när hon väl slängt kryckorna, och sedan se ”tanten” dyka ifrån pallen för att simma 50 m fritt. Det är också stort!

Nåväl, tillbaka till vardagen. Våra simgrupper har startat upp, en del har varit igång sedan lägret i Falkenberg, 10-14 augusti. Våra duktiga ungdomar som för ett antal år sedan började simma i våra lördags och söndagsgrupper, har växt till sig och knackar nu på dörren till de högsta grupperna, för att där utvecklas vidare som simmare.

En av styrelsens uppgifter är att skapa bra förutsättningar för våra simmare när det gäller träning och tävling. Välutbildade tränare och ledare är en stor tillgång i vår förening. Simhallen som är vår träningsanläggning börjar dock få svårt att ”svälja” alla vår verksamhet. Därför är en av styrelsen viktigaste framtidsfrågor hur vi kan få till en simhall i vilken många olika verksamheter kan pågå samtidigt. Målet är att kunna ha grupper som landtränar och simtränar igång samtidigt och att detta kan göras i en anläggning som är både trivsam och anpassad för detta.

Ytterligare ett angeläget projekt är att så många som möjligt ska kunna simma i Nacka kommun. Därför söker vi nu tillsammans med Saltsjöbadens IF pengar från Handslaget, för att dels inventera behovet och dels för att utbilda de barn som inte är simkunniga ännu.

Handslagetpengar är också inblandat när det gäller ett samverkansprojekt som vi deltar i tillsammans med Nacka Gymnastikförening. Projektet syftar till att stimulera överviktiga barn till olika aktiviter samt att sprida kunskap till dessa barn och deras föräldrar om bra matvanor. Vår del i projektet består i att leda simaktiviteter med barnen. Nu gäller det att vi går från ord till handling i allt positiv som vi vill ska hända i och kring vår förening.

I Skuru sim försöker vi göra saker tillsammans – det blir så mycket roligare då.

Välkommen att ha roligt du också

hälsar Björn-Olof Söderholm

Ordförande

Publicerad 2005-09-05