Årets idrottsgala - ingen simgala precis!

Ordförandeord januari 2006

Årets idrottsgala - ingen simgala precis!

Jag har precis avslutat TV-tittandet på årets Idrottsgala. Första kommentaren jag hör i familjen är att ”inte en enda simmare fick någon utmärkelse”. Lillhage har ju simmat bra!

För vem är idrottsgalan? Visst blir man stolt över alla fantastiska världsstjärnor Sverige kan rada upp, Carolina Klyft, Anja Pärsson, Kajsa Bergqvist, Tony Rickardsson m fl. Vilken fin källa till inspiration det är för våra satsande ungdomar, när en idrottsgren lyfts fram, speciellt i så här stora sammanhang som vid en Idrottsgala.

Men var är simningen? Den enda personen med simanknytning som jag hann se på alla TV-bilder, var Hans Chrunak, f d landslagskapten, expertkommentator och numera klubbdirektör i Luleå Hockey.

Med lite perspektiv på galan kan jag tycka att just detta med att vara en bra förebild, ställa upp för klubben och hjälpa framtidens stjärnor, dagens ungdomar, är något som det faktisk skulle vara obligatoriskt för våra världs- och elitstjärnor att göra. För visst är det inspirerande, även för oss ledare, att komma nära världsstjärnor som Lars Frölander, Ian Thorpe, Michael Phelps, Anna-Karin Kammerling, Therese Alshammar mfl.

I helgen (14-15 januari) var det JDM i Tyresö simhall. Mycket publik, bra tävlingar även om våra egna simmare simmade något under sin högsta nivå. Ett JDM betyder naturligtvis olika för olika simmare och för olika klubbar. Både våra deltagande simmare och våra ledare på plats, visade att Skuru sim lever och utvecklas. Dessutom fick vi genom vår representation, rätt till två röster på förbundets nästa årsmöte.

Från JDM nivå kastar vi oss denna vecka in i världstävlingen World Cup i Eriksdalsbadet. Vi kan inte konkurrera med de allra största klubbarna när det gäller svenska deltagare, men när det gäller att ställa upp med funktionärer på denna stortävling, så tror jag nog att vi är bland de mest trogna och välrepresenterade. I år står vi som vanligt för servicen i samband med dopingkontrollerna. Ledare från Skuru sim följer världsstjärnorna ända in i omklädningsrummet om så behövs.

Vilken spännvidd - att få uppleva såväl JDM i Tyresö som att få möta världsstjärnorna i Eriksdalsbadet under World Cup. Och allt detta under samma vecka!

Grattis till Jerringpriset Tony Rickardsson! Grattis Anja till priset årets prestation!

Grattis alla ni som både får uppleva de små tävlingarna och ungdomars framgång där och som ibland, som just den kommande veckan tisdag 17 januari och onsdag 18 januari i Eriksdalsbadet får vara med om en världstävling med världsstjärnor.

Vad kan väl vara bättre en mörk januarikväll, när vi alla försöker hanka oss fram mot våren och ljuset.

Väl mött i såväl stort som smått!

Björn-O S