Tack för förtroendet!  

Ordförandeord 3 juni 2007

Tack för förtroendet! Det är med stolthet som jag fortsätter att leda styrelsen i Skuru sim under ytterligare ett år. Årsmötet är över och den nya styrelsen utökas med fyra ledamöter. Vi hälsar de nya styrelseledamöterna Helena Björnfot, Åsa Blom, Lars Sundemeyer och Peter Schuller välkomna.

Efter årsmötet vidtog årsfest med god mat och utdelandet av många fina utmärkelser. Klubbmästare, Knatte klubbmästare och klubbrekord uppmärksammades. Vi delade ut styrelsens pris till årets ledare Ann-Sofi Eriksson, årets funktionär Fredrik Jonsson och årets tränare David Jonsson. Tränarnas pris till årets simmare blev denna gång hela fyra olika priser. De vanns av Hannes Hjärne, Vendela Mörkdal, Jennie Boérius och Niklas Lindström. Listan på klubbmästare och Knatte Klubbmästare presenteras på annan plats. Det blev många som fick gå fram och hämta pris denna kväll.

Det har varit en intensiv tävlingsvår och vi ser hur våra simmare allt mer hamnar på framskjutna placeringar. Det blir fler och fler Skurusimmare på prispallen i tävling efter tävling. Nu senast i Hallstahammar i helgen , 2-3 juni, då det vid några tillfällen bara var Skuru simmare på pallen.

Vi som har jobbat länge inom klubben funderar givetvis på vad det är som lett till denna framgång och just nu. Det finns säkert många olika förklaringar men två vill jag särskilt framhålla här. Den ena är att det bakom varje ung tränare finns en vuxen person som är med och stöttar och det andra är att de allra flesta uttrycker att det är roligt att hålla på med simning. Utan en blandning av ungt och vuxet ledarskap där deltagarna har kul tillsammans skulle vi inte ha den sammanhållning och få de resultat som vi just nu ser. Detta har tagit tid att bygga men nu ska vi fortsätta att utveckla vår simklubb, samtidigt som vi också får framgångar som leder till nya framgångar.

En viktig fråga det närmaste året är om kommunen låter oss vara med och driva verksamheten i simhallen. Vi har föreslagit en utbyggnad av simhallen för att kunna köra flera grupper parallellt i olika träningsmoment. Frågan är väckt och den har stöd i samtliga sektioner inom Skuru IK, vi avvaktar vidare besked.

Sommaren är här och snart är det dags igen för dagläger. Många simmare tar här chansen att dels få lite extra simträning och dels att också träffa kompisar, vara tillsammans och ha roligt. Vi är glada för det gensvar som daglägerverksamheten fått av alla barn och föräldrar. Vi lovar att göra vårt bästa för en lyckad sommar. När vi kommer tillbaka efter semester och lata dagar är det dags för ännu en simsäsong.

Till sist, även om du tycker att du är en bra simmare, använd flytväst på sjön, tänk på var du dyker och simma alltid nära stranden. Ha en skön badsommar nu och välkommen tillbaka till en klubb med rolig och trivsam verksamhet för både små och stora människor.

Björn-Olof Söderholm
Ordförande