Nu kommer framgångarna!

 

Ordförandeord 25 november 2007

Nyss avklarad 85-års dag, Skuru IK firade detta den 24 november, i trevligt minne, är det nu dags igen för en liten betraktelse i och om vår verksamhet. Sedan senaste ordet skrevs har det snart gått en månad.

Stockholm och Eriksdalsbadet har haft fint främmande. Världseliten har varit på besök och simmat World Cup i dagarna två, 13-14 november. Som vanligt fanns simsektionen på plats och som vanligt så låg ansvaret på dopingskuggorna på oss i Skuru sim. Erika Ahlström lyckades ännu en gång få många funktionärer att ställa upp och vara dopingskuggor i Eriksdalsbadet under tävlingarna. Ett viktigt och ansvarsfullt jobb!

Nu blev det inga världsrekord denna gång i Stockholm. Det fick räcka med europarekord av bl a Stefan Nystrand. Nu vet vi ju att när Stefan helgen efter kom till Berlin så ”gick proppen ur” och vi vet också att han slog flera världsrekord vid World Cup tävlingarna i Berlin. Synd att det inte hände i Stockholm. Vi vet också att Therese Alshammar kammade men 100.00 dollar eftersom hon vann tillräckligt många lopp sammanlagt under hela World Cup turneén. Simning och pengar är vi ju inte så vana vid, något som fått våra stjärnor att fortsätta simma på hög nivå. Vi behöver dom som bra förebilder så varför inte lyckönska dem till deras framgångar.

Känslan är stor när man endast två dagar efter World Cup simningarna sitter på Eriksdals-badets läktare och tittar på våra 97:or som simmar Aquarapid. Strax bakom pooldeck finns våra tränare, precis som när landslaget simmar, de stöttar och ger råd, tröstar och berömmer. Det är stort att se våra simmare ta 31 finalplatser, 25 av dem togs av simmare födda 97 och yngre, det ni.

Nu undrar ni kanske varför det gick så bra den här gången? Framgångarna har fortsatt. Höstsimiaden blev också en stor framgång för simmare. Med många simmare på samtliga pallplatser i flera grenar, dominerade Skuru simmarna.

Hur kommer det sig då att framgångarna kommer nu?

Vi har ett hemligt vapen. Alla inblandades engagemang och frukten. Engagemanget tar nog ingen miste på. Det är många föräldrar, syskon och kompisar som följer våra simmare på tävlingarna runt om i Stockholm. Det kan vara tufft att ladda om i lopp efter lopp när man är på en tävling och grenarna är många och man får vänta på sin tur. Vänta är något som simmare får göra och de blir ofta väldigt bra på det. De lär sig att koppla av, koppla på igen och koppla av.

Vid tävlingen Aquarapid i Eriksdalsbadet tog en förälder, Lasse Jansson initiativet till att fixa frukt till simmarna. Frukt är bra mellis tänkte Lasse och så blev det. Det har funnits frukt förut på träning och tävling, men Lasse tog i ordentligt denna gång. En annan förälder, Mustafa, hjälpte till att skaffa förstklassig frukt. 70 bananer, 70 äpplen och 70 clementiner. 75 kg frukt gick åt under de två tävlingsdagarna. Fruktstaffeten har fortsatt även under Höstsimiden men då med andra föräldrar som ansvariga.

I lördags simmade våra allra yngsta simmare Skuruplasket/Utmanaren. Tyvärr så uteblev många som anmält sig. Kanske var de sjuka, vi vet att det är så på höstarna. Vi vill ha en proffsig inramning av Skuruplasket/Utmanaren. Därför har vi samma funktionärs organsiation som vid stora tävlingar. Att då inte höra av sig om man tänker utebli från tävlingen av olika skäl, är inte bra. Det förrycker tävlingen, heat får seedas så att inte simmare ska behöva simma ensam i sitt heat. Tyvärr kan detta inträffa trots ett fantastiskt jobb i sekretariatet med alla icke anmälda frånvaro.

Nog för denna gång. Vi ses väl på luciafirandet söndag 9 december kl 08.30 i Nacka simhall. Kom gärna i nattlinne, luciakrona eller Stjärngossehatt.

Hälsar

Björn-O S