Det är mycket nu!

Ordförandeord 11 mars 2008

Knappt har vi hunnit lägga tävlingen Skuruplasket/Utmanaren 8 mars till handlingarna, innan det är dags att dra igång organisationen igen för en tävling i Nacka simhall. Det är tur att våra funktionärer dels är många till antalet men också så fantastiskt positiva till att vara med och ordna tävlingar.

På lördag på 15 mars är det seriesim deltävling 2. Vågorna efter våra simmares överraskande andra plats i deltävling 1 i Farsta badet har knapp lagt sig, innan det nu är dags att ta emot namnkunniga klubbar som Spårvägen, Neptun, Södertörn, SS04 och Tyresö för en ny kraftmätning.

Jag anser att simning är som mest spännande och energirik under ett seriesim. Stor publik, lagkapper och poängräkning ända in i kaklet. Alla som fullföljer utan att bli diskade tar poäng till laget. Har du chansen så kom till Nacka simhall nu på lördag den 15 mars kl 15.00. Jag kan utlova en spännande och inspirerande stund tillsammans med några av Stockholms bästa ungdoms simmare. Vem vet några kanske kommer ända till landslaget i framtiden!

Det är mycket nu!

Något som man inte minst märker när man går in på vår hemsida och ser alla arrangemang, rapporter och vad som är på gång. Den 13 april arrangerar vi Skolmästerskap för alla elever i Nackas grundskolor. Samtidigt kör vi uttagningstävling till Bästa Fyran, en tävling för år fyra elever med stor final i Eriksdalsbadet i slutet av maj. En storartad fest för alla deltagare och publik med svenska simmarstjärnor på plats, bl a Therese Alshammar, Petter Stymne och Stefan Nystrand.

Den 19-20 april arrangerar vi Vårsimiaden med fyra intensiva simpass. Man kan ju fråga sig varför ta på sig så många tävlingar, vi i lilla Skuru? Har vi inte tillräckligt att göra ändå? Orkar vi med detta? För det första så måste någon klubb ta emot rollen som arrangör, annars blir det inga tävlingar. För det andra så har stockholmsklubbarna det svårt med att få simtider nu.

Flera av Stockholms simhallar är under renovering. Simförbundet tar tacksamt emot all hjälp med arrangemangen och det känns bra att som liten klubb kunna hjälp till. Vi har ju å andra sidan åkt runt på olika tävlingar under många år och nu är det ”pay back time”.

Att det sedan är oerhört kul att få bjuda på bra tävlingar, proffsigt genomförda i en hyfsat bra anläggning, och visa att vi kan är extra kul!

Vi vill fortsätta att vara en bra partner när det gäller att ge barn och ungdomar i Nacka en meningsfull fritid där att vara simkunnig ingår. För att ta tillvara det stora intresset för simidrott ordnades ett dagläger under sportlovet. Simmarna som deltog kom från olika grupper och de träffades för att ha roligt, simträna och umgås under några timmar varje dag. Resultatet blev så lyckat och responsen så stor att vi fortsätter med samma upplägg under påsklovet. Anmälan sker på hemsidan! Våra ungdomar ligger inte på latsidan utan föredrar rörelse och att träffa sina kompisar i bassängen. Bra tycker jag som förälder.

Nästa gång jag skriver, i april, har våren kommit en bra bit på väg. Jag hoppas att du som tycker om att vara med dina barn, ta del av en positiv fritid och som kanske själv vill ha en uppgift i vår förening, hör av dig till någon av oss som till och från dyker upp i simhallen för att ”tanka” energi. För inte finns det något som heter vårtrötthet eller…?

Er ordförande

Björn-Olof Söderholm