Sommarordförandeord

17 juni 2008 Sommarordförandeord

Ingen sommar utan ett sommarordförande ord eller…? Först vill jag tacka för förtroendet, att som ordförande i ytterligare ett år få leda simsektionen.

Just innan semestern börjar, kan det vara tillfälle till en återblick på den gångna simterminen, och en snabb ”blick” på det som kommer efter semestern, höstterminen.

Vårterminen är inte slut ännu, Summer Games i början av juli är lika med terminsavslutning för många av våra simmare. En tävling som har blivit mer och mer populär för våra simmare. Efter Summer Games får simmare, tränare och ledare en välförtjänt vila fram till uppstartslägret strax innan skolan börjar. I år är det Motala som blir startpunkten för höstens simning. Just nu pågår vårt populära dagläger vid Nacka simhall. Två simpass per dag, lekar, lunch och mellis samlar ett 40-tal simmare varje dag. Daglägren har verkligen slagit igenom som en aktivitet som man bara måste varar med på. Samtidigt är det ett stort ansvar som våra unga tränare tar, då läger ofta innebär att någon behöver tröstas, något har ont någonstans eller är trött och hängig. Ofta kommer det positiva kommentarer från såväl simmare som föräldrar om hur det har varit på daglägret. Våra simmare har hunnit med att vara i väg på tävlingar och kortläger i både Köping och Eskilstuna. En del framgångar har det betytt och framför allt så har simmarna visat att de kan tävla på ”bortaplan” och prestera bra resultat.

Simsektionens årsmöte den 4 juni var välbesökt, över 40 personer kom och därför blev också utdelningen av de olika priserna och utmärkelserna livligt applåderade. Mer om pristagarna och besluten på årsmötet kan man läsa om på vår hemsida.

Våren har också inneburit en del förändringar av administrationen inom Skuru IK och simsektionen. Hela föreningens medlemsregister är nu webbaserat, vilket innebär att varje sektion tar större del än tidigare i arbetet med uppdatering av medlemsregistret. Numer finns det också kopplingar till närvaroredovisningen som också ska underlätta arbetet ute i träningsgrupperna. Vårt ekonomisystem har också lagts på webben, vilket innebär att det är tillgängligt för styrelsen ”on line”. Detta kommer att underlätta planering och uppföljning av vår ekonomi.

I början av juni lämnade vi vid ett möte med tjänstemännen på Nacka kommun, in ett antal idéskisser på en om- och tillbyggd Nacka simhall. Vi vill att det byggs en tränings- och motionsbassäng med sex banor, läktare, förråd och landträningsutrymmen i direkt anslutning till nuvarande simhall. Byggnaden skulle i så fall ligga i förlängningen av nuvarande bassäng med riktning ut mot befintlig konstgräsplan. Beskedet från tjänstemännen är att man avvaktar den utredning som görs om ett bad i Boo. Tidplanen är att denna ska presenteras i augusti-september 2008 och att våra idéer om Nacka simhall tas upp då också. Vi har nu en tid av diskussion och påverkan framför oss. Hjälp gärna till och driva vår fråga. Om möjligt så lägger vi ut förslaget på vår hemsida, håll utkik där!

Zlatan är het i EM fotbollen, vem blir hetast i OS bland simmarna, Stefan Nystrand, Per Stymne, Josefin Lillhage eller någon Rookie? Vi har många roliga, spännande och minnesvärda stunder framför oss när OS i Peking 8-24 augusti 2008.

Glöm inte att det är vilan mellan träningspassen som ger förbättringen, alltså… vila ofta i sommar hälsar

Er ordförande

Björn-Olof Söderholm

Ps. Glöm inte att följa de andra idrotterna i OS, friidrotten speciellt. DS.