Nu drar vi igång igen 

Ordförandeord – 5 september 2008.

Har du kommit över besvikelsen efter OS? Missade finalplatser, framstupa fall framför häck, trasig baddräkt och mycket mycket mer…. för den som inte kunde slita sig från TV:n i OS tider. Jag har för länge sedan glömt Sveriges missade framgångar i Kina. De bleknade och föll i glömska när vardagen återvände efter en skön sommar som innehållit både nya upplevelser, sköna lata dagar och mycket badande. Jag hopas att du också har haft en bra sommar.

Nu är verksamheten i full gång sedan några veckor. Våra nybörjargrupper börjar åter att fyllas, simskolan är i gång. Vet du att vi faktiskt är den största anordnaren av simskola i Nacka kommun. Vi har 12 grupper på olika nivå igång varje vecka. Det borde betyda något eller…

Säsongen började för min del med Simalltinget på Scandic i Sollentuna 22-23 augusti. Ett möte som Stockholms Simförbund bjuder in till och som blir något av startskottet för terminen och ett forum för erfarenhetsutbyte och avstämning av hur det står till med simsporten i Stockholm. Årets Simallting ägnades bl a åt grupparbete i demokrati- och jämställdhetsfrågor. Intressant att notera hur vi tolkar och ser på dessa frågor inom simsporten.

Många liksom jag tyckte nog att vi har kommit en bra bit på väg inom vår idrott när det gäller att ha ett demokratiskt synsätt och att vi, åtminstone känns det som, att vi är jämställda när vi utövar vår idrott. Nåväl, det blev bra diskussioner och styrelsen som tagit initiativet till frågeställningarna, fick en del ”matnyttigt”, åtminstone sa men det vid redovisningen, med sig till kommande möte med Svenska förbundet.

Intressant var också att många företrädare för Stockholmsklubbarna ”flaggade” för bristen på tränare, speciellt kvinnliga tränare med högre utbildning. Då kom diskussionen också igång när det gäller de utbildningar som förbundet gång efter gång ställt in. Flera klubbar menade att man inte hade några vikarier att sätta in när andra ska gå på kurs. I Skuru sim prioriterar vi utbildning. Utbildning gör att man blir trygg i det man gör, man får tips och idéer och man träffar andra tränare och har utbyte av varandra.

Kick-offen med tränarna 24 augusti, var en viktig start punk för terminen. Under ledning av Rolf Andersson vår huvudtränare gick man igenom tävlingskalendern, pratade träningsupplägg, läger mm. En välbehövlig uppdatering efter ett långt sommaruppehåll.

Föräldramötet i Skurustugan 28 augusti, dit föräldrar till barn i bokstavsgrupperna var kallade, genomfördes på ett trevligt och informativt sätt av våra duktiga tränare under ledning av Roffe. Roffes tränargäng är inte bara duktiga på kanten, de kan också hålla i föräldraträffar som man bara måste vara med på. Kul att det har blivit så!

Tyvärr så nåddes vi sent av informationen om att simhallen ska vara stängd måndag till fredag v 37. Man ska byta pumparna! Tråkigt att framförhållningen när det gäller information till föreningarna är så dålig. Det känns inte bra då det är vi som får förklara för ”kunderna” varför simhallen är stängd. Nu löser det sig någorlunda genom att samliga bokstavsgrupper flyttar ut träningen till Gustavsberg och Doctus under denna vecka, men för medleygruppen yngre/äldre blir det ingen simträning v 37.

Vi har normalt en bra dialog med kommunen, vilket jag har skrivit om många gånger i mitt ordförandeord, men denna gång har det klickat. Kanske beror det på att det har skett personalförändringar på driftsidan i kommunen men det borde ligga i jobbet att informera berörda i tid när det gäller så lång tid som en hel arbetsvecka.

I helgen, lördag 6 september mer bestämt, kommer våra simmare att pröva på tävlande igen. Då simmas det en ny deltävling i Seriesimmet. Hittills har våra simmare gjort en fantastisk serie av tävlingar. Nu återstår att se om det räcker ända fram till uppflyttning en division. Jag följer spänt detta och allt det andra som vi står inför. Det blir en intensiv och spännande höst. Hoppas att du också är med?

Er ordförande

Björn-Olof Söderholm