Mitt sommarord

Ordförande ord juli 2009.

Det är semestertid för de flesta av oss nu så här i mitten av juli månad.
Dock inte för våra 8 simmare och två ledare som är i Malmö på Sum-sim.
Efter första dagens rapport från pool-side verkar truppen samlad och motiverad inför vad som komma skall. Redan dag två går lagkappslaget in i tävlingen. Vi ser med spänning fram mot såväl simmarnas resultat som de erfarenheter detta ger oss som förening, inför kommande stora evenemang för våra duktiga simmare.

Avslutningen på terminen har varit minst sagt varit hektisk med framgångar i både UGP och Summer Games. Man märker att vi nu verkligen har simmare av allra högsta klass och som faktiskt kan dominera resultatlistorna. Det är till och med så att lokala media (läs Nacka Värmdö Posten och Mitt i Nacka), börjat uppmärksamma simsporten i Nacka mer och mer och inte minst de framgångar som vi har i Skuru sim. Tidigare artiklar om bristen på träningstider och framgångarna i Vårsimiaden, har säkert uppmärksammats på olika nivåer i simmar Sverige och inte minst i vår egen kommun. När vi nu senast ville ha in en ”blänkare” om våra duktiga simmare till Sum-sim, ordnades det snabbt och lätt. Det är roligt!

Jag hade inte tänkt mig något långt sommarbrev denna gång, men kan ändå inte låta bli att påminna om att de framgångar som vi nu ser och kan njuta av, har grundlagts genom allt det arbete som ledare, tränare och andra i vår förening lägger ner och har lagt ner under många år.

För oss som jobbar med verksamheten borde det vara självklart att respektera det ideella arbetet som många lägger ner många dagar, kvällar och nätter för att genomföra de uppgifter man ansvarar för. Likaså är det viktigt att våra tränare möts med respekt som de förtjänar så väl för sina kunskaper och sitt brinnande intresse att utveckla våra ungdomar till bra simmare och goda individer. Det är tillsammans som vi skapar förutsättningar för framgång samtidigt som vi har trevligt under arbetets gång.

Jag hoppas att var du än befinner dig i sommar, så lyster solen på dig och badvattnet är varmt så att du får en skön sommar.
Låt oss tacka varandra för ett ”historiskt” framgångsrikt verksamhetsår och samla oss för de utmaningar som kommer inte bara på kort sikt utan också i framtiden.

Björn-Olof Söderholm
Ordförande