Pär loggar in

Ordförandeord 24 juni 2010

Så har man loggat in som ordförande i Skuru sim.

Först och främst vill jag tacka för förtroendet! Det känns verkligen utmanande att få vara med att leda Stockholms finaste simklubb mot nya framgångar. Det blir inte helt lätt. Skuru har under många år utvecklats till den familjära klubb vi är, mycket tack vare Björn-Olovs ledning tillsammans med bl a Åsa, Erika och Sven. Tack Björn-Olov, Åsa, Erika och Sven för ett fantastiskt bra jobb!

Den första tiden som ny ordförande varit riktigt trevlig! Jag har redan kunnat hälsa vår blivande huvudtränare, Rickard Lindberg välkommen. Rickard tillträder den 1 augusti men har redan börjat med att lära känna Skuru, våra tränare och några av våra simmare. Det känns bra med en sådan start på det nya verksamhetsåret; ett år då vi har fler Skurusimmare än någonsin kvalificerade till ungdoms-, junior- och seniormästerskap. Våra Masterssimmare kommer dessutom i augusti att simma Masters-VM i Göteborg med en stor trupp. Vi har ett seriesimlag som ser ut att simma kvar i den högsta divisionen i Stockholm. Vi kommer att fortsätta att utbilda nya simmare i Simskola, projektgrupper, teknik och medleygrupper, så att de sen kan fortsätta ”drillas” i våra simiaden- och sumsimgrupper. Det fantastiska med verksamheten är att vi gör det, till största delen, med tränare och assistenter ur de egna leden – nuvarande och f.d. Skurusimmare!

Den nya styrelse som fått förtroendet att leda Skuru under 2010-11, består av 11 personer. Representation av föräldrar finns till simmare i alla åldrar, från medleygrupper till äldsta tävlingsgrupp. Några av oss är också föräldrar till tränare och tränarassistenter. Dessutom har vi en förbundsfunktionär i styrelsen.

Tillsammans ska vi anta en mängd roliga utmaningar under året:

1.      Får Rickard att trivas och ge honom rätt förutsättningar till att kunna utveckla simverksamheten till fortsatta framgångar.

2.      Få verksamheten att fortsätta växa under kontroll.

3.      Få till bättre träningsmöjligheter. Närmast på önskelistan är landträningsyta i anslutning till simhallen. Samtidigt ger vi inte upp kampen om mer bassängvatten i Nacka Kommun.

4.      Fortsätta att få våra simmare, både stora och små, att känna sig välkomna och utveckla glädjen i att simma.

/Pär Dahlstedt