Vårvärme, tävlingsplanering och sommarförberedelser!

Just nu är det en enorm sprängkraft i naturen. På träd och buskar börjar den gröna färgen sprida sig i både toppen av alla grenar och bland de små plantor buskar som snart ska växa sig större. Värmen sprider sig både i luften och inombords.

Det är en liknelse som är lätt att koppla till vår egen verksamhet! På de flesta tävlingar runt om Stockholm, syns våra gröna badmössor och overaller både högst upp på prispallar och i bassängen där våra yngre simmare på tillväxt får ständigt ny kraft både på träning och på tävlingar i alla grenar. Att följa den verksamheten gör att det sprider sig en värme inombords.

Men vi har även många duktiga trädgårdsmästare att tacka, vilka behövs för att våra simmare ska växa och får fina rabatter. Dels våra tränare, men också alla funktionärer, föräldrar i kafeteria – ingen glömd.

Med den bildmässiga jämförelsen känns det spännande att se fram mot sommaren, som jag hoppas kommer bli både lång och behaglig!

Innan dess har vi att se fram emot en rad tävlingar som vi själva arrangerar. Vi börjar med Skuruplasket på valborgsmässoafton, helgen efter är simhallen full med simmare från hela Stockholm när vi arrangerar Vårsimiaden och lördagen efter det har vi KM.

Så stora arrangemang som dessa, kräver en jätteinsats av ideellt arbete under en relativt kort tid. Inte minst inför och under Vårsimiaden, behöver vi hjälp. På fredagskvällen ska simhallen riggas för tävling och på söndag kvällen ska den återställas.

Vi håller också på att planerar sommarens verksamheter. Dagläger och sommarsimskola för de yngre, Sumsim, NUSS och SM/JSM för de äldre. Till detta ska höstterminen snart organiseras. Det är mycket att hålla reda på!

Skuru’s verksamhet sker till största delen ideellt. Det är kanske lätt att glömma bort ibland, inte minst när det mest flyter på för ens egna barn. Men vi behöver ständigt påfyllning av nya krafter klubben, både i stort och i smått. T ex behövs ständigt nya funktionärer till tävlingar, gruppföräldrar, några som samordnar hallvärdslistor, bemanning vid tävlingar...

Vi har alla en begränsad mängd fritid att lägga på simverksamheten men om man ständigt vänta på att hjälpa till med något när barnen blir äldre, är det snart för sent. Så tveka inte att vända er till någon i styrelsen för att erbjuda era tjänster.

Glad påsk och ha en härlig vår!

Pär Dahlstedt

Ordförande