Det är en härlig tid att vara ”Skuruit”

Vilken höst vi har haft! På tävling efter tävling har våra simmare visat framfötterna och stått för otroliga prestationer.

Jag vill nämna ett par viktiga insatser som gjort skillnad (utan att därmed förringa alla andra):

1. Lagkapplagen: Skuru har haft lagkapplag på SumSim tidigare men under denna höst har vi simmat lagkapper både på senior-SM och på SumSim (ungdoms-SM). Våra 97:or simmade hem mycket meriterande 4:e platser för killarna och 2 silvermedaljer med guldkant för tjejerna.

2. Seriesimlaget: Skuru tog hem 3:e platsen i Seriesim genom en gedigen laginsats under hela året. Men en bidragande orsak till att Skuru skulle en bra placering i sista deltävlingen var Adam Schmidts simning på 100 fr. Visserligen var han 6:e simmare i mål men hans insats innebar en poäng för Skuru och därmed delad 2:a plats i omgången och 3:e plats totalt.

3. Marlene Pavlu Lewin: Det finns inte ord för vad jag känner för hennes insatser under hösten. Marlene har hela tiden kunnat prestera som bäst när det gäller som mest – med bibehållen ödmjukhet. Under ett par korta veckor under hösten var det kvalperiod till Nordiska juniormästerskapen i Keflavik. Marlene presterade och kvalade in! Att sedan ha nerver att simma hem medaljer, både individuellt och i lagkapp på Island, är stort. Detta toppades sedan med 2 guld, 1 silver individuellt samt 2 lagkappsilver vid SumSim.

Dessa fantastiska prestationer är möjliga tack vare den verksamhet som vecka efter vecka fungerar i Nacka Simhall. I våra projekt- och teknikgrupper skapar vi simglädjen för nästa generation ”sumsimmare” och i medleygruppen och våra ”bokstavsgrupper” drillas teknik och styrka. Glöm inte heller att de allra flesta av våra tränare även de är fostrade i Skuru en gång i tiden och vidarebefordrar sina simkunskaper med stor passion.


Efter denna höst kan man bara konstatera att alla är väl unnade en God Jul och ett Gott Nytt År

Jag är övertygad om att vi 2012 kommer vara minst lika framgångsrika som 2011 – på alla plan!


Ett stort tack till er alla!

Pär Dahlstedt

Ordförande Skuru IK Simning