Ordförandeord Mars 2013

Det våras!

Simning är en helt fantastisk sport. I går genomförde vi Sprint KM & Knatte KM med deltagare från Masters, Paddan (föräldrar till simmande barn), alla tävlingsgrupper och tekniksimmare. Det gavs tillfälle att utmana sina föräldrar, tränare, kamrater och sig själv. Tack alla aktiva, hallvärdar, funktionärer, tränare och föräldrar för en suverän dag!

Arbetsgrupperna har nu formats och hittat sina roller, de har fyllts med massor av trevliga, entusiasmerande och engagerade medlemmar och föräldrar. Det resulterar i väl genomförda och roliga arrangemang både hemma i Nacka och på externa tävlingar.

Även om vi ännu inte når nollresultat ser ekonomin ser ljusare på grund av bättre fyllda simgrupper. Därför har vi kunnat erbjuda breddansvarig Anna tillsvidareanställning och hon har tackat ja.

Vår huvudtränare Rikard har blivit uttagen att följa med ungdomslandslaget i sommar vid flera tillfällen och kommer dessutom att under våren att kompetensutveckla genom att två dagar i veckan gå med Sveriges rikstränare och få möjlighet att prata med simmarna på Elitcentret om deras träning i Eriksdalsbadet.

Ytterligare två av våra ungdomar har god prognos att nå ungdomslandslaget, där redan Marlene kvalat, samtidigt som flera nya förmågor dyker upp på prispallarna.

Vi har fått förfrågan från våra ambitiösa simmare att kunna få tävla i triathlon för Skuru och just nu håller vi på att bilda en undersektion till Sim och hoppas att kunna samla många intresserade.

Bantid är vår akilleshäl och vi har sedan lång tid en dialog med kommunen för att få mer simtid i hallen. Hittills med begränsad framgång. Tänk er motsvarande situation där ishockyns A-lag skulle träna på en tredjedel av rinken medan två tredjedelar används av 7-8 representanter från allmänheten. Frustrerande och på sikt oroande eftersom vi inte kan erbjuda tillräckligt med träningstider.

Sommarens dagläger och simskola kommer vi snart att informera mer om, håll koll på hemsidan!

Den 5 juni har vi medlemsmöte i Skurustugan – boka in i almanackan!


Hälsningar,
Helena Nordegren

Ordförande Skuru IK Simning