Ordförandeord November 2013

Hej på er i höstmörkret!

Tiden går fort när man har roligt sägs det, och jag kan inte annat än hålla med. För roligt har det varit under hösten, även om den berömde Murphy ständigt gör sig påmind.

Det största bekymret under hösten har självklart varit stängningen av Näckenbadet. Jag får väl ändå konstatera att vi har klarat oss lindrigt undan, men tyvärr har jag ingen aning om hur framtiden ser ut. Men nu tänker jag inte oroa mig för morgondagen utan faktiskt blicka tillbaka på det som har varit roligt under hösten.

Bland det första som hände var att vi deltog i Wadköpingsdoppet med ett smått otroligt facit: Förutom en hel hög medaljer och 8 klubbrekord så lyckades vi placera oss på 3:e plats i klubbtävlingen av 30 deltagande klubbar. Vilken inledning på hösten!

Senare var det dags för UGP 4 i Eriksdalsbadet och åter igen en lyckad tävling för klubben. Även om formen bland simmarna var varierande så fanns en hel del att glädjas åt. Nämnas kan bland annat medaljregnet över bröderna Philipsson och grenen 100 rygg damer där speakern konstaterade att det mer likande ett klubbmästerskap i Skuru IK. Storslam! Jag får i övrigt konstatera att det var allt för många tjejer och killar som samlade medaljer på hög för att jag ska kunna nämna er alla.

Vi har också arrangerat DM/JDM tillsammans med Södertörns SS. Trots höstlov lyckades vi bemanna både funktionärsposter och markservice i form av funktionärsfika samt riggning och avriggning. Ett riktigt stort tack alla ni som ställde upp på olika sätt inför och under tävlingen! Simningen då? Jodå, en del medaljer blev det. Bland annat 2 guld, 1 silver och 1 brons till Marlene Pavlu Lewin. Utöver detta slogs åter igen en hel del klubbrekord, 11 stycken om jag inte är felunderrättad. Dessutom stod Axel Bååthe och William Lulek för tävlingens kanske mest spännande lopp på 1500(!) meter frisim där de låg sida vid sida ända in på sista sträckan då Wille lyckades spurta hem silvret.

En hel del tävlingar återstår innan julledigheten och jag är övertygad om att framgångarna fortsätter.

Som ni kanske känner till så har vi inom simsektionen även några som tävlar i triathlon. Faktum är att vi har rönt framgångar även där. I Sprint-SM deltog Jessica Allberg för första gången och hamnade i en rafflande spurtstrid om andraplatsen i juniorklassen. Till skillnad från Lisa Nordén i OS hade Jessica hundradelarna på sin sida och knep silverplatsen med minsta marginal. Vilken premiär! Jessica blev sedan uttagen till nordiska mästerskapen som gick av stapeln i Norge och där kom Jessica på en hedrande 4:e plats i juniorklassen. Imponerande!

Under höstlovet anordnade vi ett läger på Åland som tack vare bra tränare och engagerade föräldrar blev riktigt lyckat. Vi har inom sektionen beslutat att vi ska försöka anordna motsvarande läger varje höstlov.

Till sist vill jag bara påminna er som har, eller tänker skaffa, ICA-kort och brukar handla på M-axi i Nacka att registrera er på länken som finns på vår hemsida. Ange Simning vid rubriken Åldersgrupp så skänker ICA 1% av beloppet ni handlat för till simsektionen. Pengar som oavkortat kommer simmarna tillgodo. 

Vi ses vid bassängen,
Michael Almgren
Ordförande Skuru IK Simning