Ordförandeord December 2013

Jultider

Julen är här och det dags att summera hösten i Skuru Sim vilket jag gör med stor glädje och tillförsikt inför kommande år. Våra simmare har presterat fantastiska resultat på alla nivåer. Allt från våra bästa A-gruppsimmare ner till våra Medley-simmare. Dessutom finns det många duktiga tekniksimmare som är redo att ta steget upp i tävlingsgrupperna. Det har slagits klubbrekord på löpande band, personliga rekord sätts nästan i varje tävling och medaljerna rasar in i en till synes aldrig sinande ström och kronan på verket är Marlenes silvermedalj i JSM. Grattis alla simmare och tack till alla fantastiska tränare!

Betänk då att Skuru är en liten simklubb med små resurser och en ansträngd ekonomi. Alla som är engagerade i klubben gör sitt yttersta för att få till bra förhållanden för våra simmare. Det är inte bara träning det handlar om utan även en hel del runt omkring, så som läger och aktivitetsdagar. Det är här vi behöver fler engagerade föräldrar. Ju fler vi är som jobbar för klubben, desto mindre betungande och desto roligare är det. Bli funktionär, hjälp till i tävlings-, café- eller föräldragruppen, det finns massor av olika sätt att hjälpa till!

Ekonomiskt så går det runt, men det är inte mer än så. Vi kan inte kosta på oss extravaganser och vi kan inte skjuta till pengar till läger, tävlingar och resor i den omfattning som vi skulle önska oss. Tyvärr betyder det att det blir dyrt för den enskilda simmaren. Här behöver vi bland annat att fler sponsorer men även hjälp att hitta alternativa inkomstkällor. Glöm t.ex inte att ansluta ert ICA-kort mot Skuru Sim så vi får 1% av beloppen ni handlar för från ICA Maxi Nacka när ni handlar där. Och ni har väl köpt vår egen kokbok med bilder och info från simningen? Den går även att sälja till grannar, arbetskamrater, släkt och vänner.

Nu är det dags att ta lite julledighet och ladda batterierna inför 2014. En tidig julklapp var beskedet att Näckenbadet med största sannolikhet öppnar i januari. Det känns bra då vi inte vet vad en fortsatt stängning hade medfört. Dessutom har kommunen beslutat att det ska byggas två nya simhallar; en i Orminge samt en i Saltsjöbaden/Fisksätra. Det låter nästan för bra för att vara sant, men vi får väl leva på hoppet.

Avslutningsvis vill jag önska er alla en god jul och att vi får ett riktigt bra 2014 tillsammans!

Michael Almgren
Ordförande Skuru IK Simning