MASTERS (Ma)

Skuru IK är en av de simklubbar i Stockholm som har en aktiv mastersverksamhet. Masters är en tränings- och tävlingsform för simmare som är äldre än 25 år. Vill du veta mer om masters simning, se Simförbundet, mastersfolder.

Vi i Skuru är ett gäng på cirka 30 personer från 25-50 år som simtränar upp till tre gånger i veckan:
Tisdagar 20.15-21.45, torsdagar 20.30-22.00 och söndagar 20.00-21.00.

Många av oss är före detta simmare från tonåren, medan några andra har tagit upp simning på äldre dar. Några av oss tränar simning för att deltaga i triathlon.

Våra simpass ligger på ca 2000 - 3000 meter med både längre sträckor och kortare serier. Vi försöker hålla ihop gruppen, men den som vill ta det lite lugnare tar längre pauser och simmar därmed mindre.

Målet för oss i Skuru Masters är att simträna, att få ha roligt med likasinnade och att tävla i de Masterstävlingar som finns i Sverige och ibland utomlands. Vi vill också att vuxna som har lärt sig crawla efter t.ex. en crawlkurs, får möjlighet att utveckla även de tre andra simsätten.

Skuru har haft deltagare på SM, NM, EM och VM sedan år 2005. Vi ser gärna att du har ambitionen att vara med på några av de masterstävlingar som arrangeras under höst- och vårsäsongen.

Intresserad? Kontakta som kan berätta mer.

 


Senast uppdaterad: 2015-08-25